Sommige mensen houden ervan en anderen weer niet. Maar als je een tuin hebt, moet je die wel onderhouden. Ikzelf ben er fan van. Ik mag graag in de tuin werken. Vooral in het weekend ben ik er druk mee. In de lente en de zomer doe ik natuurlijk het meeste werk. Echter, in de herfst ben ik er ook dagelijks mee bezig. Ik haal geregeld de bladeren weg; ik wil immers mijn tuintje goed schoon houden. Afgelopen lente moest ik nog meer met de tuin bezig. Ik en mijn vrouw vonden het namelijk tijd om te tuin goed onderhanden te nemen. De hele tuin ging op de schop.

Nieuwe poort nodig

Een grondige verandering van de tuin hadden wij sinds de verhuizing niet meer gedaan. We woonden vijf jaar in het huis en we hadden het flink onderhouden van tuin uitgesteld. Afgelopen lente pakten we door. De tegels moesten veranderd worden, nieuwe planten, een nieuwe overkapping en de schutting moest veranderd worden. Wij hadden namelijk geen poort en die wilden we graag hebben. We zijn de mensen die het prima vinden als bezoekers achterom in de tuin komen. Ja, sommigen vinden dat niets, wij vinden het heel normaal. Alleen de poort die er nu inzat was niet meer goed en nog door de vorige bewoners geplaatst.

Container bij het onderhoud van de tuin

We gingen naar Voshaar Schuttingen om een mooie schutting uit te zoeken. Dat ging er voortvarend. Al heel snel hadden wij een mooie schutting op het oog. We wilden een gewone strakke schutting. Dat kon natuurlijk meteen. Toen we bij Voshaar waren merkten we dat we ook een container konden huren. Dat was voor ons ideaal. Het groot onderhouden van de tuin levert heel wat rommel en afval op. We konden daar wel een container bij gebruiken, zeker omdat we de oude tegels ook kwijt moesten. We konden de grote van de container kiezen en wisten precies wat er wel en wat er niet in mocht.

Het was goed geregeld en het resultaat mag er zijn. Onze tuin is volledig naar onze wens en dat brengt nog meer plezier. Zeker als ik weer in de tuin kan bezig zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here