uitstraling en het zorgt nog voor licht ook. Maar wist je dat een himalayazout lamp ook voordelen biedt voor onze gezondheid? Hieronder kun je lezen wat de vier gezondheidsvoordelen van een himalayazout lamp zijn.

Wat is een himalaya zoutlamp?

Voordat we je meer vertellen over gezondheidsvoordelen van een himalayazout lamp willen we eerst uitleggen wat het nu eigenlijk precies is. Het bestaat uit een blok puur Himalaya steenzout en in het midden is een gat gemaakt. In dit gat is een lamp aangebracht, waardoor de zoutlamp licht geeft. Dit licht schijnt door het stuk steenzout heen.

1. Luchtreiniging

Een groot gezondheidsvoordeel van een zoutlamp is dat het de lucht reinigt. Het zoutsteen onttrekt namelijk verontreinigende stoffen uit de lucht, waardoor de lucht schoner wordt. Hierdoor adem je schonere lucht in en heb je minder last van allergieën.

2. Makkelijker ademhalen

Aangezien zoutlampen de lucht reinigen, maken ze het makkelijker om adem te halen. Je ademt immers schonere lucht in. Dat is echter niet het enige. Zoutlampen maken het ademhalen ook makkelijker doordat het inademen van kleine zoutdeeltjes bijdraagt aan de slijmafbraak.

3. Minder depressies en angsten

Voor de andere gezondheidsvoordelen in dit artikel is nog geen wetenschappelijk bewijs, maar voor dit gezondheidsvoordeel is dat er wel. De studie is echter wel alleen uitgevoerd op dieren. Volgens deze studie kunnen zoutlampen een positieve invloed hebben op de serotonine- en tryptofaangehaltes in ons lichaam. Hierdoor kunnen ze depressies en angsten verminderen.

4. Beter slapen

Doordat een zoutlamp zwak en warm licht uitstraalt, kun je hiermee beter slapen. Zeker als je al enkele uren ervoor je andere verlichting hebt uitgezet. Je lichaam weet dan dat het moet gaan slapen en het licht van de himalayazout lamp helpt je nog meer te ontspannen.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here