Als je al wooninspiratie hebt opgedaan en graag meer wilt weten, dan is het altijd fijn om gratis interieuradvies aan te vragen. Je kunt gratis woonadvies opvragen wanneer je jouw wooninspiratie wilt laten uitwerken tot volledig interieur. Daarbij kunnen de stylisten rekening houden met alle eisen en wensen. Gratis interieuradvies is dan ook handig als je bijvoorbeeld al weet hoe je alles wilt inrichten, maar je ideeën nog geen vorm hebben gekregen. Een andere reden om interieuradvies aan te vragen, is wanneer je andere mogelijkheden naast je eigen ideeën wilt bespreken. Het kan zijn dat je zelf al genoeg interieurideeën hebt moodboard hebt. Een stylist kan dan met je meekijken en bespreken wat nog meer mogelijk is. Op deze manier kun je de alternatieven afwegen en met je eigen ideeën vergelijken.

Het aanvragen van gratis interieuradvies

Als je zelf al de nodige inspiratie hebt opgedaan, kun je alsnog interieuradvies aanvragen. Bij gratis interieuradvies is het mogelijk om jouw ideeën en eventuele moodboard neer te leggen. De stylist kan de ideeën bij elkaar leggen en hier een droominterieur van maken. Het voordeel van een interieurstylist is dat er wordt gekeken naar welke meubelen uiteindelijk het beste bij elkaar passen. Hierbij wordt goed gekeken naar jouw smaak en input. Zowel het gesprek met een stylist als de uitkomst kan dan zeer verhelderend zijn. Dit kan je op weg helpen naar jouw droominterieur.

Een gesprek met een interieurstylist

Een interieurplan en tips van een interieurstylist kunnen ervoor zorgen dat alles wat je aanlevert een geheel wordt. Door de juiste meubels, kleuren en stoffen te combineren zal het interieur in balans zijn. Het advies wordt op jou afgestemd en zal alles dus goed passen bij de informatie die je geleverd hebt. 

Daarnaast kan een interieurstylist rekening houden met de praktische kant van je interieur. Een interieurstylist kan met ideeën en oplossingen komen waar jij zelf misschien niet aan gedacht hebt. Je kunt hierbij denken aan het creëren van opbergruimte en handige hoekjes. Een interieurstylist zal er ook voor zorgen dat je zoveel mogelijk uit de woonruimte haalt. Denk aan het inrichten van je woonkamer op zo’n wijze dat er meer ruimte ontstaat en je meer mogelijkheden hebt. Als je gratis interieuradvies vraagt, dan zul je altijd veel uit een afspraak halen. Naast het krijgen van een volwaardig advies waaruit je een droominterieur kunt kiezen heeft een interieuradviseur dus ook altijd leuke tips en frisse ideeën.

Wooninspiratie opdoen

Als je op zoek bent naar een heel nieuw interieur of een aantal nieuwe meubels dan zou je eerst zelf wooninspiratie op kunnen doen. Het opdoen van wooninspiratie kan op verschillende manieren. Je kunt wooninspiratie opdoen door in een meubelzaak verschillende meubels en woonhoeken te vergelijken. Je kunt hier makkelijk zien wat voor soort meubels en stijlen bij je passen. Een voordeel van een meubelzaak is dat verschillende meubelstukken uit dezelfde lijn van een merk op verschillende manieren ter display worden gesteld. Hierdoor kun je makkelijker zien welke combinaties er allemaal mogelijk zijn met de verschillende merken. 

Thuis wooninspiratie opdoen 

Als je een gesprek met een interieurstylist aangaat kan het fijn zijn om een beetje te weten wat je stijl is. Een manier om thuis wooninspiratie op te doen is door online te of in tijdschriften te kijken. Met het gebruiken van een tijdschrift of online websites zoals Pinterest kun je een collage maken. Vanuit je collage kun je een moodboard maken. Een moodboard kun je dan weer gebruiken jouw perfecte droominrichting samen te stellen. Het moodboard kun je dan meenemen naar een styliste voor gratis interieuradvies.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here