We brengen ontzettend veel tijd thuis door. Ongeveer zo’n 65 procent van ons leven zijn we thuis. Daarom is het belangrijk dat je woning zo veilig mogelijk is. In deze blog hebben we daarom handige tips voor jouw woning samengesteld. 

Onweer

Wanneer het buiten onweert is het verstandig om zo snel mogelijk naar binnen te gaan. Maar dan moet het binnen natuurlijk wel veilig zijn. Daarom is onze eerste tip om een bliksemafleider te laten installeren. Met een bliksemafleider wordt er voorkomen dat de stroom van bliksem op een alternatieve manier door het gebouw gaat. Dit voorkomt stroom schade en of brand.

Hygiëne

Wanneer we niet op de hygiëne in huis letten is de kans groter dat we vatbaarder zijn voor ziekten. Daarom is het verstandig om altijd je schoenen uit te doen als je binnenkomt. Verder is het belangrijk om je woning vaak te luchten. Soms is de binnenlucht namelijk meer vervuild dan de buitenlucht. Tevens is het aan te raden om te investeren in een luchtreiniger en -bevochtiger. Dit zorgt ervoor dat de lucht in de ruimte goed zuivert. 

Wanneer je thuis een open haard of een houtkachel heb staan is het verstandig om te zorgen voor een goed ventilatiesysteem. Een haard zorgt namelijk voor een ongezonde hoeveelheid concentratie fijnstof. 

Als je gaat koken is het verstandig om altijd de deksels op de potten te zetten. Bakken en braden zorgt namelijk voor behoorlijk wat luchtvervuiling. Zet verder altijd de afzuigkap aan. 

Veiligheid

Voor de brandveiligheid in je woning is het ten strengste aan te raden om rookmelders en koolstofmonoxide-detectoren te installeren het liefst op elke verdieping in het huis. 

Drink je veel kraanwater? Niet overal in Nederland is het water goed gezuiverd. We raden dus aan om het kraanwater te filteren wanneer dat nodig is. 

Gebruik je thuis veel luchtverfrissers? Let dan goed op. Dit spul is namelijk niet erg gezond. Ze verspreiden schadelijke chemicaliën. We raden daarom aan om ze weinig mogelijk luchtverfrisser te gebruiken en het liefst eigenlijk helemaal niet. 

Rust

Rust is ontzettend belangrijk in je woning. Want rust in je woning zorgt voor rust in je hoofd. Verwijder daarom zoveel mogelijk afleidingen. Denk hierbij aan televisies, klokken en kleding. Vooral in de slaapkamer hoort het rustig en donker te zijn. 

Om je gezondheid op peil te houden is het verstandig om de natuur in huis te halen. Planten en natuurlijke materialen zorgen ervoor dat je humeur en fysieke gesteldheid verbeterd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here