De kosten van het vervangen of repareren van een dak zijn een uitgave die de meesten van ons zich niet kunnen veroorloven. Gelukkig kun je door periodiek dakonderhoud eventuele dakproblemen voorkomen of oplossen voor ze uit de hand lopen. Hieronder een paar eenvoudige tips voor goed dakonderhoud.

 

Maak de goten regelmatig schoon

Dakgoten die verstopt raken kunnen veel schade aan je dak veroorzaken. De reden hiervoor is dat water dat zich op de goten ophoopt zich gemakkelijk een weg onder je dakbedekking kan banen. Door je dakgoten regelmatig schoon te maken voorkom je mogelijk dakproblemen.

 

Verwijder overhangende takken

Als het weer tijd is voor het periodieke dakonderhoud, maak dan niet alleen de dakgoten schoon. Let ook op bomen die in de buurt van je huis groeien. Als er takken zijn die te dicht bij of direct boven je dak hangen, moeten ze gesnoeid worden. Dit omdat vallende bladeren zich op het dak verzamelen, vocht vasthouden en ervoor zorgen dat je dakpannen gaan rotten. Hierdoor worden de dakpannen veel zwakker. Als je de takken niet tijdig verwijdert, dan kan de schade aan de hele dakbedekkingstructuur tot gevolg hebben.

Inspecteer het dak op roest

Als je je dak met metalen onderdelen hebt gebouwd, dan moet je regelmatig controleren of er geen roest op de metalen onderdelen zit. Als je roestvorming opmerkt, is het belangrijk om de roest met een draadborstel te verwijderen. Het beste is om de aangetaste delen van het metaal te verven om ze langer gezond te houden.

Regelmatig dakonderhoud

Regelmatig dakonderhoud is belangrijk, dus zorg dat je weet hoe je het moet verzorgen. Om er zeker van te zijn dat je dak in goede staat verkeert, is het ook aan te bevelen dat je jaarlijks een vakman inschakelt voor dakonderhoud. Het voordeel van het inschakelen van een dakspecialist is dat hij veel kennis en ervaring heeft. Hij kan snel het dak inspecteren en een advies uitbrengen over wat er aan het dak moet gebeuren.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here