Een groter huis was altijd al mijn droom geweest. Natuurlijk kun je zoiets niet meteen kopen, je moet daar behoorlijk een tijdje voor sparen en doorgroeien in je werk. Eindelijk was het dan zover. Zo’n huis dat er precies uitziet zoals je altijd voor ogen had. Mijn vriendin en ik zijn zo’n huis tegengekomen, hoewel dat niet gemakkelijk was. We hebben een behoorlijk zoektocht moeten opzetten om het huis te vinden, waar we dan allebei ontzettend gelukkig van worden. Een vrijstaand huis waar de tuin helemaal rondom zit. Met goede hulp van onze makelaar wisten we het huis te bemachtigen.

Terug naar Twente voor de huizenjacht

Onze zoektocht leidde ons naar Twente. We waren daar allebei geboren, maar waren vanwege onze studies uitgevlogen naar andere steden. Wonderlijk dat het altijd goed is gegaan, zij in de ene stad en ik in de ander; we zijn namelijk elkaars schoolliefdes. Twente leek ons een goede plek om een huis te kopen waar we ons gezin wilden stichten. We kamen in aanraking met een makelaar in Haaksbergen, die met ons de markt bekeek.

Zes opties die het net niet waren

We keken uiteindelijk bij zes huizen, een ruime keuze, maar toch niet te keuze die voor ons leek weggelegd. Ik moet eerlijk toegeven dat mij de hoop een beetje in de schoenen begon te zinken. Dat was niet vanwege het aantal huizen, maar meer vanwege het feit dat elke huis, op zijn eigen manier, het net niet was. Dat is knap frustrerend!

Het perfecte huis en goed beveiligd

Dat ging zo door tot we een huis zagen net buiten Haaksbergen. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ben zo het erf opgelopen. Het huis was perfect, dat vond mijn vriendin ook. Ik kwam met de eigenaar in gesprek en die vertelde dat hij bij dezelfde makelaar in Haaksbergen zat als die wij hadden. Ik twijfelde geen moment!

We hadden het huis vrij snel en verbouwden er grondig aan. Omdat we ook een beetje op afstand wonen, leek het ons verstandig het huis goed te beveiligen. Je kunt natuurlijk nooit zeker genoeg zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here