Wil jij een keuken kopen? Dan moet je veel tijd besteden aan het zoeken naar een geschikte variant en letten op jouw budget. Er zijn tegenwoordig veel opties, van het kopen van een kant en klare keuken en doe-het-zelf projecten tot het kopen van een luxe keuken voor degenen die veel willen uitgeven. Maar welke stijlen zijn er en is het beter om een gebruikte of een nieuwe keuken te kopen? In dit artikel leer je de voor- en nadelen voor elke optie, evenals de goedkoopste optie.

Een keuken kopen die eerder is gebruikt

Voor degenen onder ons die erover nadenken om een keuken te kopen, maar denken aan het kopen van een keuken die gebruikt is, maar nog in goede staat: Vaak is een nieuwe keuken kopen de betere optie omdat bij het monteren en demonteren problemen kunnen ontstaan. Sommige onderdelen passen bijvoorbeeld na demontage niet goed meer in elkaar. Je kunt geweldige keukens vinden die eerder van iemand anders waren, zelfs een luxe keuken voor een kleinere prijs. Je zou wat onderzoek moeten doen naar de prijzen en vergelijken wat beter is voor jou. Een tussenvorm is een nieuwe keuken kopen en apparatuur zoals een losse koelkast of oven tweedehands kopen.

Voor- en nadelen van het kopen van een tweedehands keuken

Er zijn veel voor- en nadelen als het gaat om het kopen van een gebruikte keuken. Een paar nadelen zijn dat je de keuken nog moet demonteren, dat is een flinke klus. Daarnaast kan het zijn dat je grotere schade aan de gebruikte keuken niet ziet. Je betaalt dan uiteindelijk voor een kapotte keuken die niet door je kan worden gebruikt of gerenoveerd. Een ander nadeel is dat de verzending veel kan kosten. Vaak is een nieuwe keuken kopen de betere oplossing. Er zijn ook pluspunten. Een daarvan is dat je je eigen DIY-project kunt hebben en voor een klein bedrag wat plakfolie kunt kopen die je op de deuren kunt lijmen en de keuken een nieuwe look kunt geven, of een blik verf en de deuren in de kleur kunt schilderen die je wilt. Je moet echt flink handig zijn om van een tweedehands keuken een droomkeuken te maken. 

Een nieuwe keuken kopen

Wanneer je een nieuwe keuken gaat kopen is de zoektocht al heel erg leuk. Je kunt heel blij zijn dat er zoveel verschillende ideeën online staan over hoe je een keuken kunt maken. Er is zoveel mogelijk! Sommige van de ideeën zijn het gebruik van kookeilanden, leefkeukens, een bar, of een groot fornuis met dubbele oven. Je kan verschillende ontwerpen en opstellingen kiezen, evenals kleuren en afwerking. Maar je kan er ook voor kiezen om een keuken op maat samen te stellen. Die zijn er in verschillende vormen en kleuren, zo kan een zwarte keuken ook heel goed bij jouw interieur staan. Hou er met een keuken kopen wel altijd rekening mee, dat het een tijdloze aankoop gaat worden. Keukens gaan jaren mee, waar jouw interieur smaak of gezinssamenstelling nog wel eens kan veranderen. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here