Waar je je ook bevindt of het nu privé of openbaar is, veiligheid primeert altijd. Daarom is het belangrijk dat elk openbaar gebouw voorzien is van noodverlichting en deursluiters. Dit kan in ernstige noodsituaties een mensenleven redden. Wanneer er bijvoorbeeld brand uitbreekt en er zijn mensen in het gebouw, moeten ze op een gemakkelijke en snelle manier hun weg naar buiten kunnen vinden. Dit kan aan de hand van goed werkende en duidelijke noodverlichting.

Wat is noodverlichting?

Noodverlichting is eigenlijk simpelweg een verzamelnaam voor alle verlichting die aangaat in openbare gebouwen wanneer de stroom uitvalt. Noodverlichting wordt voorzien van een batterij, accu of noodstroom voeding. Deze hoeft dus bijna nooit vervangen te worden. Wanneer bij een noodsituatie de stroom uitvalt, gaat de noodverlichting uit, zodat mensen toch nog gemakkelijk hun weg naar buiten kunnen vinden ondanks de rook die er waarschijnlijk zal hangen. Alvorens er noodverlichting opgehangen gaat worden, moet er eerst een noodverlichtingsplan opgesteld worden!

Noodverlichting ophangen

Het is dus van levensbelang om noodverlichting ophangen mogelijk te maken. Het noodverlichtingsplan dat hiervoor wordt opgesteld, geeft aan waar er noodverlichting geplaatst moet worden. Wanneer dit werkelijkheid gemaakt moet worden, kan er het best contact opgenomen worden met de brandweer van de regio waarin het gebouw zich bevindt. Niet alleen kan je kiezen voor vaste noodverlichting, maar deze verlichting is er ook in de mobiele versie.

Deursluiter

Wat ook voor extra veiligheid zorgt in openbare gebouwen, is een deursluiter. Wat is dit nou juist? Wel, een deursluiter op een deur monteren, zorgt ervoor dat deze niet met een klap zal dichtvallen wanneer je deze open doet. De deursluiter zal als het ware de deur vertragen en ervoor zorgen dat de deur geleidelijk aan dicht gaat. Op deze manier ben je er zeker van dat er geen volwassenen en kinderen tussen de deur kunnen komen te zitten. Er zijn verschillende soorten deursluiters en allemaal kunnen deze heel nauwkeurig ingesteld worden.

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here