Een goed onderhoud aan leidingen en kranen is heel erg belangrijk want als je dit niet doet heb je kans op lekkages en die zijn juist heel erg vervelend. Dat geeft veel gedoe en schade. Dat wil je niet want dat geeft weer heel erg veel andere rompslomp. Daarom is het belangrijk om te weten wanneer je leidingen en kranen moet vervangen. Hoe je daar achter komt, dat lees je hier!

Een paar tips

Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten om te ontdekken of jouw kraan toe is aan vervanging. Zonder dat je gelijk een dure expert moet inhuren die een complete check van jouw woning doet zijn er dus een aantal dingen waar je op kunt letten om te weten wanneer een kraan vervangen moet worden.

Roest

Als je roest plekken ziet op een kraan dan is het een teken dat de kraan niet meer helemaal in orde is. Want dat betekent dat de beschermlaag van de kraan weg is. En dat is natuurlijk niet echt een wenselijke situatie.

Wanneer je dus roest ziet aan een kraan dan is het echt hoog tijd om de kraan te laten vervangen. Wacht daar dan ook niet langer mee.

Lekkende kraan

Zodra een kraan begint te lekken is het ook zaak om de kraan te laten vervangen, zeker wanneer de kraan aan twee kanten lekt. Dan kun je beter maar direct naar de bouwmarkt rijden om een andere kraan te kopen.

Maar ook als een kraan blijft druppelen terwijl je zeker weet dat je deze goed hebt dichtgedraaid wordt het tijd om de kraan te vervangen. De kraan is dan ook niet meer te repareren en je waterverbruik schiet de ruimte in wat ook extra geld kost en dat is allemaal heel erg zonde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here