Waterschade is een van de meest vervelende dingen die er is, want het kost vaak onnodig veel geld. En daarnaast is het ook heel erg vervelend dat je materiële schade oploopt. Je kunt je best doen om waterschade te voorkomen door bijvoorbeeld goed onderhoud te plegen aan jouw leidingen en kranen maar soms is het gewoon onvermijdelijk dat je waterschade oploopt. Bijvoorbeeld omdat er een leiding is gesprongen, dan kun je er niks aan doen maar je hebt er wel mee te dealen. Wat moet je doen bij waterschade?

Tel tot tien

Allereerst moet je ervoor zorgen dat je niet in paniek raakt als je te maken krijgt met waterschade. Een gesprongen leiding kan bijvoorbeeld heel indrukwekkend zijn maar het is niet levensbedreigend het is alleen heel erg vervelend dat je te maken krijgt met schade. Tel dus even tot tien en probeer overzicht te krijgen in de situatie en wat er nu feitelijk aan de hand is.

Draai de hoofdkraan dicht

Zorg er altijd voor dat de hoofdkraan dicht is om verdere schade te voorkomen. Als je dit hebt gedaan is het verstandig om foto’s te maken van de waterschade en noteer ook gelijk de dag en datum waarop je de schade hebt opgelopen. Dit is heel erg belangrijk voor de verzekering.

Daarnaast is het ook belangrijk om gelijk contact op te nemen met jouw verzekering en melding te maken van de schade. Hoe eerder hoe beter want vaak wil de verzekering bij waterschade ook een expert langs sturen om de hoogte van de schade te bepalen. Dit is heel erg belangrijk voor het vervolg.

Want uiteindelijk wil je natuurlijk ook dat je alle schade vergoedt krijgt en om die reden is het echt zaak dat je zorgt dat je alles goed geregeld en voor elkaar hebt.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here