Wespen bouwen hun nest niet alleen buiten, ze vestigen zich ook graag in woningen. Niet alleen de zolder is een geliefde plek om hun nest te bouwen, maar ook een wespennest in de spouwmuur bouwen is zeer in trek bij wespen. Het nest bevindt zich dan in de holle ruimte tussen de buiten- en binnenmuur. Belangrijk is dat het wespennest in de spouwmuur wordt verwijderd. Hoe je dat moet doen vertellen we je in dit artikel.

Wespennest in de spouwmuur zo snel mogelijk verwijderen

Alhoewel je een wespennest in de spouwmuur niet kunt zien, is het belangrijk om het zo snel mogelijk te verwijderen.  Ondanks het feit dat je het nest niet kunt zien, is het raadzaam het zo snel mogelijk te laten verwijderen. Dit omdat wespen de isolatie aanvreten en het pleisterwerk vernielen. Reden genoeg om een wespennest in de spouwmuur te verwijderen. Hier vertellen we je hoe je dat moet doen.

Wat niet te doen?

Veel mensen proberen soms zelf dingen uit om het wespennest te verwijderen. Zo maken ze bijvoorbeeld luchtroosters en andere openingen dicht. Maar dit moet je juist niet doen, want de wespen zullen zich alleen maar verder door de spouwmuur verspreiden.

Ook is het niet verstandig om een wespennest in de spouwmuur van buitenaf proberen te vernietigen. De wespen kunnen hierdoor heel boos worden en je aanvallen. Als je geen beschermende kleding draagt, is de kans groot dat je verschillende keren gestoken wordt.

Wat je al helemaal niet moet doen is het wespennest in de spouwmuur met een tuinslang of gasbrander te bestrijden. Dit maakt de wespen niet alleen zeer agressief, ook kun je met de gasbrander je huis in brand steken.

Een wespennest in de spouwmuur verwijderen

Je kunt het beste een professionele wespenbestrijder inschakelen om het wespennest in de spouwmuur veilig, snel en effectief te verwijderen. Voor hij met het nest aan de slag gaat, trekt hij eerst beschermende kleding aan. Dan spuit hij giftig poeder in alle mogelijke ingangen en uitgangen van het nest. De wespen nemen dit gif mee als ze in de toekomst het nest binnengaan. Zo is de hele populatie in een mum van tijd uitgeroeid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here